Cvikker II. Analóg
2013. július 01. írta: Mafot

Cvikker II. Analóg

Cvikker. Mindig egy könyv, mindig egy szemüveg.

 

Cím:

Analóg. A cím rövid és frappáns, s egyben világossá is teszi a válogatás határait: az analóg fényképezésen belül maradunk, melynek végét fájóan kell tapasztalnunk az utóbbi években. Ily módon a válogatás egy lezárt kor kiválasztott, mérlegre tett, és ott nem könnyűnek találtatott darabjait fogja össze.

 analog_cover3k.jpg

Szövegek:

Az előszót Colin Ford, a magyar fotográfia Angliában élő nagykövete írta. Ezt követi 21 fotográfus munkásságának bemutatása képeikkel, valamint Kincses Károly olvasmányos esszéi az alkotókról és műveikről.

A könyvet kiegészítik a bemutatott művészek lexikon-szócikkszerű életrajzai, Kiscsatári Marianna azonban nemcsak ezeket adta a könyvhöz, hanem végig részt vett a kötet összeállításában, szerkesztésében is.

A könyv érdeme, hogy kétnyelvű (magyar-angol), így remélhetőleg szélesebb olvasóközönség elé is eljut ez a 20. század második felének magyar fényképezését összefoglaló munka.

 

Címlap:

Ha rápillantunk Bánkuti András szénporos arcú bányászának képére így megvágva, felnagyítva, az egyik pillanatban egy elkeseredett, segítséget kérő emberi szempárt látunk benne, másik pillanatban viszont egy fenyegető vadállat, párduc, tekintetét, mely félelmet kelt, rabul ejt és nem ereszt. Ezek után már csak ráadás a kötet nagyon letisztult, finom megtervezése, Kemény Zoltán grafikus munkája.

Baji Etelka

Részletek a kép mögött.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mafot.blog.hu/api/trackback/id/tr455385821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása