Megkérdeztük III/2. Hogyan kutathatók a gyűjtemények?
2015. október 03. írta: Mafot

Megkérdeztük III/2. Hogyan kutathatók a gyűjtemények?

Megkérdeztem a Magyar Fotótörténeti Társaság fényképgyűjteményekben dolgozó tagjaitól, hogyan kutathatók az archívumok. Török Róbert válaszol.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a gyűjtemények kutatási engedéllyel, időpontot egyeztetve kutathatóak.  A honlapunk gyűjtemények rovatában lehet tájékozódni arról, mely gyűjtemények mit tartalmaznak.

archiveout.gif

Részlet az Egy vállalkozó kedvű múzeum című kisfilmből, innen.

Az anyagaink jelentős része már digitalizálva van, így például a kereskedelmi fényképtárunk nyilvántartó és digitális rendszereinkben (Mandadb portál, Múzeumi Digitár) akár otthonról kutatható. A feltárás folyamatosan zajlik, képeslapgyűjteményünk teljes egészében felkerült, a kereskedelmi fényképtár 90 %-a megvan, a vendéglátós fényképtár digitalizálása és feltétele most zajlik. A következő ütem pedig a negatívok digitalizálása lesz.

Jelenleg az EUROPEANA Food and Drink-projekt keretén belül további 3800 tétel kerül fel a projekt rendszerébe.

Adatbázisaink elérhetők itt és itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mafot.blog.hu/api/trackback/id/tr857885452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása