Felhívás! Jelentkezés a Mafot workshopjára
2016. szeptember 06. írta: Mafot

Felhívás! Jelentkezés a Mafot workshopjára

2016. november 17-18-án a Magyar Fotótörténeti Társaság fotótörténeti és gyűjteményi workshopot rendez vidéki közgyűjtemények (múzeumok, könyvtárak, levéltárak), és a nem muzeális besorolású  egyházi és egyéb gyűjtemények fényképtárai és fotográfiai archívumok szakmai munkatársai  (muzeológusok, fotográfusok, gyűjteménykezelők) részére Budapesten.

2032009_hungarian_20national_20museum_data_hnm_hu_object_1403968.jpeg

Raktár a pesti Duna-parton, előtte egy fényképész. Ismeretlen fényképező felvétele, Magyar Nemzeti Múzeum

A két nap során előadások, beszélgetések és gyűjteménylátogatások követik egymást. Programunk elsősorban muzeológiai kérdésekre, a fényképőrzés, archiválás, hozzáférés, feldolgozás, publikálás (nyilvánosság) alapvető szempontjaira, lehetőségeire és eredményeire hívja fel a figyelmet. A résztvevők nagy budapesti archívumokban a helyszínen ismerkedhetnek a tárolás, őrzés, feldolgozás körülményeivel. Célunk, hogy a fényképgyűjteményekért felelős kollégák személyesen is ismerjék egymást és ismereteik, szakmai kapcsolataik révén közösen tehessenek a fényképműtárgyak sorsának javításáért.

A workshopot az NKA Fotóművészeti Kollégiumának támogatásával rendezzük meg. 12 fő részére biztosíthatunk ingyenes részvételt, egyszeri meleg étkezést, valamint fedezzük a Budapestre és haza utazás költségeit. Indokolt esetben igyekszünk szállást is szerezni.


A jelentkezés módja:

- maximum egy oldalas motivációs levél, amelyből kiderül, milyen gyűjteményben dolgozik az illető munkatárs

- rövid szakmai önéletrajz

Kérjük, hogy jelentkezéseiket egy fájlban (rtf vagy pdf formátumban) a mafot@mafot.hu emailcímre küldjék el 2016. október 15-ig.

Korlátozott számban a 12 főn felül elfogadunk még jelentkezéseket, ebben az esetben azonban a részvétel önköltséges.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mafot.blog.hu/api/trackback/id/tr9311680605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása